FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 300KR · SKICKAS INOM 2-5 ARBETSDAGAR

Bästa lusbehandlingen – billigt, effektivt och giftfritt

 

Som småbarnsförälder kommer man förr eller senare att stöta på huvudlöss. Som tur var har vår familj endast drabbats av detta gissel en gång. Min son var sex år gammal och lyckades spana in och hitta något på golvet som han kallade för ”levande smuts”. Jag antar att han tyckte att den där lilla varelsen var som lite damm på golvet men vid närmare undersökning visade det sig vara – ve och fasa – en huvudlus!!! Jag hade noterat att han de senaste dagarna kliat sig i huvudet ibland men inte tänkt tanken att det kunde vara löss, nu fick jag bråttom att undersöka barnen. De två äldsta hade mycket riktigt löss – massor! Bebis hade klarat sig. Även jag hade löss och gud vad det började klia helt plötsligt! Jag for iväg till apoteket och inhandlade luskam och lusmedel. Svindyrt var det.

Väl hemma var det lusbehandling för barnen och mig som gällde. Vi sprutade lusmedel i håret på varandra och barnen fick sitta i badkaret med handdukar om huvudet. En vecka senare var det dags igen för samma procedur. Min besvikelse var stor när jag någon ytterligare vecka efter det upptäckte att lössen var kvar. Jag hade verkligen inte lust att spendera ett ytterligare antal hundralappar på mer lusmedel.

Så vad göra? Lusmedlet fungerade ju mekaniskt genom att kväva lössen, det visste jag, och det var väldigt oljigt. Jag funderade på om matolja skulle kunna fungera lika bra. Sagt och gjort. Fram med matoljan. Min son fick sitta i badkaret och jag kammade honom med luskammen. Vi fick ut ett par löss. Sen hällde jag på rikligt med matolja i håret på honom, så att det blev helt genomblött, och började kamma. Lössen kom ut i D R I V O R. Det var jättemycket löss. Skitäckligt. Efter att han suttit någon timme i badet tvättade vi ur matoljan. Det gick mycket lättare än lusmedlet. Även min äldsta dotter och jag själv genomgick samma behandling och vi upprepade det efter någon vecka. Efter det var vi alla lusfria!!!

Jag kommer aldrig mer att slösa pengar på dyra lusmedel. Matolja är bästa lusmedlet. Det är billigt, effektivt och giftfritt – kan inte bli bättre!!!

 

Avlusning med matolja – gör så här:

 

  • Applicera rikligt med matolja direkt i torrt hår. Håret ska bli genomblött av matoljan, ta hellre för mycket än för lite.
  • Kamma igenom håret ordentligt med luskammen när oljan sitter i
  • Låt oljan sitta i en stund
  • Tvätta ur
  • Upprepa behandlingen efter en vecka (för att ta nya löss som kläckts ur ägg)

 

Tada! Njut av lusfritt hår 🙂